• Sko, klær og utstyr
  • Treadmill Running
  • Vekttap
  • Hva anses en god etterbehandlingstid for en 5K?

Det er et tøft spørsmål å svare på fordi løpstider kan være ganske subjektive – hva en person mener er en god tid for en 5K-løp (3,1 miles), kan ikke anses som en god tid av andre. En enkel måte å se hvor fort folk vanligvis kjører i 5K er å se på løpets tidligere resultater, som mest sannsynlig er oppført på raseens nettside.

Du kan se tider i aldersgruppen vinnerne, de som ferdigstilt i midten av pakken, og de som ble ferdig på bunnen. Antall etterbehandlere og rekkevidden av sluttider er sannsynligvis like år fra år til år.

Du vil se at sluttidene for en 5K-spanne et veldig bredt spekter fordi det vanligvis er en blanding av erfarne, raske løpere og nybegynnere og vandrere. Den vinnende hanen kan kjøre 5K-kurset mellom 13 og 15 minutter, og den vinnende kvinnen kan kjøre den i løpet av 16 til 19 minutter. Noen vandrere kan ta over en time til slutt. De fleste føler seg godt om å fullføre i 20 til 25 minutters rekkevidde (6: 26 / mil til 8: 21 / mil tempo).

Hvordan 5K-tiden din sammenligner

Selvfølgelig er det ikke helt riktig å sammenligne menn til kvinner og folk i 20-årene til folk i 50-årene. Resultatet avhenger virkelig av mange faktorer, for eksempel nivået på erfaring, alder og kjønn.

En måte å sette alle 5K-deltakerne på likeverdig nivå, uansett alder og kjønn, er etter aldersgradering.

Aldergraderte resultater lar deg sammenligne løpstider med andre løpere i løpet, samt standarden for alder og kjønn. Du kan bruke denne aldersgraderte kalkulatoren til å finne ut din aldersgraderte løpstid for å få en sammenligning av hvordan sluttidspunktet ditt sammenligner med andre.

For din første 5K, prøv å ikke bli for hengt opp på sluttiden din.

Fokus på hvordan du føler deg under løpet, spesielt den følelsen av spenning når du krysser målstreken.

konkurrere mot deg selv

Når du får litt mer racingopplevelse, kan du fokusere mer på ytelsen din, men prøv å ikke sammenligne deg med andre. En flott ting om løpende løp er at du kan konkurrere mot deg selv. Mange mennesker liker å kjøre de samme avstandene hvert år eller noen få måneder, slik at de kan prøve å slå sin personlige rekord (PR). De kan konkurrere mot seg selv og måle sine egne framskritt i stedet for å bekymre seg for hva andre løp deltakere gjør.

Mer om 5K Times

Hvis du er veldig nysgjerrig på hvilken tid du kan kjøre i 5K, så kan du estimere 5K-rapetiden din.

5K Treningsskjemaer

Hvis du planlegger å kjøre en 5K, er det noen treningsplaner å velge mellom:
    5K Treningsplan for nybegynnere: Denne 8-timers treningsplanen er laget for nybegynnere som kan kjøre minst en kilometer og ønsker å løpe kontinuerlig til målstreken i et 5K-løp.
    5K Run / Walk Treningsplan: Denne 8-timers treningsplanen er laget for de som kan kjøre i fem minutter om gangen og vil bygge opp til løp for hele 5K-rase.

Tren for en 5K i en måned: Dette fire-ukers treningsprogrammet er rettet mot nybegynnere løp / turgåere som ønsker å bygge opp til å kjøre en 5K i en måned.
    5K Treningsplan for avanserte nybegynnere: Denne 8-timers timeplanen er rettet mot løpere som er litt utover begynneropplæringsplanene, kan kjøre 2 miles komfortabelt og kan kjøre 4 til 5 dager i uken.
    5K Treningsplan for mellomstore løpere: Denne 8-timers timeplanen er bra for løpere som allerede har kjørt noen 5K-løp, og ønsker å oppnå en personlig rekord (PR) i 5K.
    5K Treningsplan for avanserte løpere: Dette 8-ukers 5K treningsprogrammet er for avanserte løpere.

Du bør kjøre minst 4-5 dager i uken og kan kjøre minst 5 miles.
    4-ukers Avansert 5K Treningsplan: Denne 4-ukers timeplanen er for erfarne løpere som kjører minst 5 dager i uken og kan kjøre minst 6 miles.