• Total kropp
  • Abs
  • Yoga
  • Pilates treningsøkter
  • Hvis du kjører et kommende 10K-løp (6.2 miles), er det mulig å estimere sluttidspunktet ditt ved å bruke en tidligere løpstid og se på en rase tid prediksjon diagram eller plugge den inn i en rase tid prediksjon kalkulator. Hvis du aldri har kjørt et løp før, kan du teste deg selv ved å kjøre en mil i det raskeste tempoet du kan komfortabelt gå. Deretter kan du bruke enten løpetid eller din miltesttid i en rase tidsprognose.

Mer om løpstider

Det er viktig å vite at tidsforutsigelsen bare er et estimat av hva du muligens kan kjøre hvis du fullfører riktig opplæring for 10K-rase og løp til potensialet ditt. Det betyr ikke at du automatisk vil kjøre den tiden på grunn av treningsnivået ditt. I tillegg vil kursopphøyden, værforholdene, din tidligere racingopplevelse, og hvordan du føler deg den dagen, også bidra til sluttidspunktet ditt. De fleste løpere finner at jo mer de løper, deres gevinster i selvtillit, fitness og forbedringer i rase-strategien fører til raskere løpstider.

Noen nybegynnere som aldri har kjørt før bekymre seg for at de blir den siste personen som skal fullføres. (Det er nesten ikke alltid tilfelle.) Hvis du lurer på hvor du kan plassere (topp 25%, bakpakken, etc.) i 10K som du kjører, se online på resultatene fra fjorårets løp. Antall løpere og rekkevidden av sluttider vil nok være like i år.

Hvis du er veldig opptatt av å være alene på baksiden av pakken, se etter et løp som er walker-vennlig og en uten tidsbegrensning.

Kjøre raskere 10K

Hvis du har kjørt 10K-løp før, og du håper å forbedre tiden din, er det mange ting du kan gjøre for å prøve å bli raskere. For det første er det viktig å følge en treningsplan som inneholder hastighetsarbeid, for å forbedre tiden din.

Hastighetsøvelser som kilometerrepetisjoner, tempo-løp eller høydeintervaller kan hjelpe deg med å barbere sekunder eller minutter av tiden din.

Du kan også gjøre endringer i din racingstrategi som kan hjelpe deg med å forbedre din 10K-tid. Sjekk ut disse strategiene for å kjøre raskere løp og tips om hvordan du skal fullføre løpene raskere og sterkere.