• Vekttap
  • Hvis du har gjort kortere løp, men du er merkevare- Ny til 10K-avstanden (6,2 miles), her er noen tips for å kjøre din første 10K:

1 Forvent ikke at sluttiden din skal bli doblet din 5K-tid.

disse tipsene, følg disse, Følg disse tipsene, ikke bomull, langs kurset

Etter hvert som raseavstanden blir lengre, vil tempoet bli tregere. Selv om dette kan virke som sunn fornuft, blir noen mennesker fortsatt skuffet når de innser at de ikke kan kjøre så fort som de gjør i et 5K-løp. Du kan bruke en tidligere løpstid på kortere avstand for å forutsi 10K-tiden din, slik at du vet hva du kan forvente.

2Eat noe før løpet.

Du har kanskje vært i stand til å komme unna med ikke å spise frokost før en 5k, men det er mye vanskeligere å presse gjennom en 10k på tom mage. Følg disse tipsene om hva du skal spise før et løp. Selvfølgelig, gjør ikke feilen med å spise for mye før løpet, heller ikke.
    Se også: Best Foods for Runners

3D starter ikke for fort.

Det er fristende å starte på et raskt tempo, spesielt hvis du er vant til å kjøre 5K løp. Men du betaler for det senere i løpet hvis du presser det for mye i begynnelsen. Følg disse tipsene for å sikre at du ikke starter for fort.
    Se også: Common Racing Mistakes

4Bruk vannet stopper.

En 10K er lang nok til at alle løpere, uansett hvor fort du er, må ta litt vann i løpet av løpet. Dra nytte av vannstasjonene på banen. Hvis du aldri har gjort det før, her er noen tips om hvordan du tar vann fra en hydreringstopp.
    Se også: Hydrering og kjøring

5 Forvent chafing og blister.

Du har kanskje ikke hatt et problem med chafing eller fotblærer når du kjørte kortere løp, men det kan være et problem når du kjører lenger i løpet av en 10k. Sørg for at du tar tiltak for å unngå chafing, for eksempel ved å bruke BodyGlide eller Vaseline på problemer med plager (brystvorter for menn, brystlinje for kvinner) og iført teknisk stoff (ikke bomull) som kjører klær. For å unngå fotblærer, bruk syntetisk blanding (igjen, ikke bomull) sokker og pass på at løpeskoene passer riktig. Du bør ha på seg løpesko som er minst en halv størrelse større enn din gateskoststørrelse.
    Se også: Flauende løpsproblemer

6Få familiemedlemmene og vennene dine til å støtte deg.

Det hjelper umåtelig når du har folk langs kurset, og heier for deg. Rekruttere familiemedlemmer og venner for å være på strategiske poeng langs kurset for å bidra til å presse deg sammen. Å vite at de skal være på kurset, gir deg noe å se frem til.

7Stay mentalt tøft.

Din mentale styrke blir testet under løpet, så du må være bevæpnet med mentale strategier for å håndtere ubehag eller kjedsomhet. Prøv å distrahere deg selv ved å se på severdighetene langs banen, andre løpere og tilskuere. Fokus på å komme til neste mil markør, ikke målstreken – løp vil føle seg mer overkommelig hvis du knuser den ned i mindre stykker. Det hjelper også å få en mantra eller kort setning som du fortsetter å gjenta for å være fokusert og sterk.
    Også se: Mental Tips for Racing

8Push til mål.

Når du kommer nærmere målstreken, er det ingen holde tilbake – hvis du har det bra, gå for det. Fortsett å pumpe armer og se opp. Prøv å fokusere på løpere foran deg og se om du kan passere dem før målstreken. Hvis du vet at fotografen er ferdig, må du sørge for at du smiler etter ditt ferdig bilde.
    Se også: Tips for en sterk Race Finish